Loading...
Duurzaamheid 2021-10-14T07:05:34+00:00

Duurzaamheid

Hovek heeft duurzaamheid hoog in het vaandel

Als projectstoffeerder voor onder andere scholen, zorginstellingen en ziekenhuizen vinden wij duurzaamheid erg belangrijk. Voor vaste, gewaardeerde, relaties komt het niet als verrassing dat wij duurzaamheid al decennia lang hoog in het vaandel hebben staan. We maken al tientallen jaren bewuste keuzes om zo min mogelijk, maar het liefst geen, schade toe te brengen aan mens en milieu.

Groene energie

Daarom zijn we met onze vestiging in Zwolle begin 2021 overgestapt naar groene energie. DVEP Energie koopt groene energie in bij duurzame producenten. Daarvoor koop je groencertificaten (Garanties van Oorsprong) in en op die manier wordt de energie die je inkoopt vergroend.

Oplosmiddelvrije en stofarme of stofvrij producten

Daarnaast gebruiken we enkel oplosmiddelvrije producten die altijd veilig verwerkt worden. Bovendien verwerken we enkel stofarme of stofvrije producten en houden we hier rekening mee bij de aanschaf van machines.

Hergebruiken van materiaal

We zijn altijd bezig met het hergebruiken van materiaal, verantwoord scheiden van onze afvalstromen en recycling. We zoeken naar nieuwe milieubesparende producten en nieuwe manieren om producten te recyclen (cradle to cradle).

Zo hebben we Stichting JY 5 restantpartijen geleverd die ze hebben gebruikt voor het inrichten van hun locaties en hebben ze een mooie vloer voor hun kledingtruck. Naast dat de materialen hergebruikt zijn dragen we bij aan het mooie doel van Stichting JY 5: ‘Het verbeteren van het toekomstperspectief van mensen die dit op eigen kracht niet kunnen’. 

Efficiëntie en uitstoot bij transport

Ook bij de transport van producten naar en tussen projecten, en andere transportbewegingen, wordt nagedacht over de efficiëntie en uitstoot. De bedrijfsbussen worden vervangen door nieuwe (roetarme) bussen. De overige bedrijfsauto’s zijn ook vervangen door nieuwe generatie motoren en het adviseursteam heeft volledig elektrische auto’s.

Duurzaamheidsladder

Op onze bedrijfsgebouwen zijn zonnepanelen aangebracht en wordt er nagedacht over de volgende stap op onze duurzaamheidsladder. Want duurzaamheid is constant in ontwikkeling en wij bewegen hierin mee.